Museu Comarcal Salvador Vilaseca. Reus
(pàgines de l'exposició realitzada entre octubre i novembre de 1996)

[valoració][informació del museu][Reus]


"Mira, papa, un ordinador petit"

Montsant, 2 anys, davant un televisor portàtil


Aquesta és una petita mostra que ens vol aproximar a un estri quotidià d'àmplia difusió: l'ordinador personal. L'exposició se centra en l'ús domèstic de l'ordinador -per al lleure, el treball personal o la petita activitat productiva- en els darrers quinze anys. Un període que comprèn des de l'aparició de les primeres màquines d'ús personal fins l'esclat de la multimèdia o les xarxes telemàtiques.

Quinze anys que permeten, ja, una certa perspectiva històrica. La difusió de l'ordinador marca la nostra cultura, i sobretot la dels sectors més joves de la població, com la difusió de la ràdio va marcar la dels nostres avis. Nous mitjans de comunicació que modifiquen substancialment aspectes de la vida social, els ordinadors generen o possibiliten, avui, noves formes de cultura popular: llenguatges, formes de comunicació, signes d'identitat o comunitats virtuals.

L'exposició fa un repàs a la història recent, en un llenguatge el més planer possible, des de la perspectiva d'un hipotètic usuari de la nostra ciutat, en l'ús de l'ordinador personal.

Ens preguntem sobre què podem considerar ja "objectes de museu". I sobre com aquestes màquines s'han adaptat a la nostra vida quotidiana, o hem adaptat la nostra vida a les màquines.

I provocar, finalment, una certa reflexió sobre la nostra relació amb els ordinadors. En un moment en què es parla de grans canvis en la societat i en la vida de les persones, aquesta petita mostra es proposa reflectir, en un treball d'etnografia contemporània, l'evolució de l'eina.

Ens agradaria que l'exposició fos l'excusa per a un treball cultural més ampli a l'entorn d'aquest tema. Per això us convidem a participar, a opinar, a fer les vostres aportacions, a explicar-nos les vostres experiències en relació a allò que s'explica en aquesta mostra. Aquestes pàgines són plenes de mailto:mcsv@readysoft.es. Feu-los servir.Gràcies per la vostra visita.

 

MUSEU COMARCAL SALVADOR VILASECA. REUS[Màquines de tecnologia obsoleta] [Els jocs] [Els PC] [El tractament de textos] [Qui té por de l'ordinador?] [Els productes interactius i multimèdia] [Internet] [El present] [El futur de l'ordinador personal] [Aportacions i opinions rebudes] [Crèdits]
Salvador Palomar/ JOM Pàmies. MCSV. 15/12/96